English
Начало Сценарий С участието на Билети С подкрепата на Участници За реклама Презентации Контакти
д-р Неделя Щонова
Д-р Неделя Щонова е специалист невролог и се занимава с аналитична и когнитивна психотерапия. Специализирала е във Weill Cornell Medical College, Ню Йорк и Hôpital Européen Georges-Pompidou, Париж.  Член е на Европейското общество по клинична невромузикология и на италианската фондация Giorgio Brunelli,  която се занимава с изследване лезиите на гръбначния стълб.
В момента е докторант в клиниката по неврология - УМБАЛ “Александровска”, София. Тема на доктората: „Стрес и роля на психосоциалните рискови фактори за поява и развитие на атеросклероза.“ Научни ръководители - проф. д-р Лъчезар Трайков и проф. д-р Лъчезар Гроздински.
Автор и водещ на „Духът на здравето“ по bTV. Налага стандарти в съвременната здравна журналистика, базирани на научни факти.
Д-р Щонова е носител на множество журналистически награди, както по света, така и у нас. През 2010 г. в Стокхолм, в конкуренция с 22 страни и участието на водещи световни медии -  BBC, Canal France International, Rai Uno, Rai Tre, The Times, Corierre della Sera и др., предаването  на д-р Щонова печели голямата награда - златна статуетка и се превръща в номер едно медицинско предаване в света на тема захарен диабет за 2010 г.
Преди "Духът на здравето”- bTV, в продължение на 10 години д-р Щонова е автор и водещ на образователно предаване за здраве и проактивна здравна култура - "Преди лекарствата”.
Д-р Щонова е омъжена, има едно дете, момиченце - Лилия Сапфира на 12 години.





©2021 bapm.bg. Всички права запазени.